LogoKDoc

  • fotokl1
  • Oefentherapie-491kl
  • Oefentherapie-377kl

Groepslessen

Regelmatig worden er groepslessen georganiseerd voor

  • 55+ in beweging

  • Beter leven met artrose; Cursus: Artrose, knie en heup

  • Bewegingsgroep

  • Spellessen motoriek voor kleuters

 
55+ in beweging

We willen allemaal in goede gezondheid, zo fit en onafhankelijk mogelijk oud worden. Niemand heeft dit geheel in eigen hand, maar het is geen geheim dat iemand die ouder wordt zelf veel kan doen om de kwaliteit van het dagelijks leven zo goed mogelijk op peil te houden. Genoeg en verantwoord bewegen is hier een voorbeeld van. Deze groepslessen kunnen een bijdrage leveren aan een goede gezondheid, het zo lang mogelijk zelfstandig blijven functioneren en het behouden of vergroten van de zelfredzaamheid. Wilt u meer bewegen en vindt u persoonlijke en deskundige begeleiding belangrijk dan is dit iets voor u. De lessen zijn kleinschalig met een maximum van 8 deelnemers. Er wordt gewerkt aan versterken van spiergroepen, verbeteren van conditie, behoud van mobiliteit en intrainen van dagelijkse houdingen en bewegingen.


Beter leven met artrose; Cursus: Artrose, knie en heup

Met enige regelmaat start er een cursus voor mensen met artrose van de heup en/of de knie. Heeft u klachten en/of beperkingen door artrose in heup en/of knie, kom dan naar deze cursus. U krijgt een intake, 6 groepslessen met informatie en behandeling op het gebied van artrose en een evaluatie. Kosten kunnen (deels) worden vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering. De groep bestaat uit 4 – 6 deelnemers.

 

Bewegingsgroep

De groepsles is bedoeld voor iedereen die op een verantwoorde en ontspannen manier wil bewegen en behoefte heeft aan een duidelijke begeleiding. De groepsles kan een logisch vervolg zijn van de individuele oefentherapie. Pijnklachten hoeven geen belemmering te zijn voor deelname. Iedereen werkt op zijn eigen niveau, dus met wat ‘klachten’ kunt u gerust mee doen. Tijdens de lessen worden algemene oefeningen gedaan in verschillende houdingen. Er is aandacht voor beweeglijkheid, spierversterking en coördinatie. Daarnaast worden praktische tips gegeven om klachten te voorkomen bij dagelijkse handelingen. Er zitten maximaal 8 personen in een groep, zodat de persoonlijke begeleiding gewaarborgd blijft. De lessen worden wekelijks gegeven en duren 50 minuten.

Start: najaar 2016 locatie Leiden op donderdagavond 20.00-21.00 uur, nadere informatie volgt.

 

Spellessen motoriek voor de kleuters

Twee keer per jaar worden er spellessen motoriek georganiseerd voor kleuters.

 

Controleer regelmatig onze website voor actuele informatie over de groepslessen.