Leiden
Nieuwerkerk aan den IJssel.


1803KD jongenvoorspiegelOefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, gericht op behandeling en voorkoming van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

Wat is oefentherapie Cesar nu precies?
Vanaf de eerste ademtocht begint het bewegen: het reiken, het zitten, het staan, het lopen, het vallen, weer opstaan, het bukken of tillen. De mens is vanaf zijn geboorte in beweging. Bewegen is dan ook heel gewoon, maar wél afhankelijk van de omstandigheden, het werk dat wordt gedaan of de sport die wordt beoefend. Maar gaat dat bewegen wel altijd op de juiste wijze?
Gezien het grote aantal klachten dat er ontstaat aan rug, nek, schouder, heupen, knieën etc. kunnen we ons dat afvragen. Blijkbaar hebben spieren, banden en gewrichten te lijden onder het dagelijks bewegen. Problemen ontstaan vaak door onbewust verkeerd bewegen. Maar het is mogelijk gezonde bewegingsgewoonten te ontwikkelen, zodanig dat klachten verminderen, verdwijnen of voorkomen kunnen worden.
De basisgedachte van oefentherapie Cesar is dat iedereen zijn eigen optimale houdings- en bewegingspatroon kan ontwikkelen via een gericht leerproces. Hierbij worden bewegingen "goed" genoemd als o.a. spieren optimaal samenwerken en de gewrichten op de juiste manier belast worden.

Behandeling1803KD vrouwopbal
De oefentherapeut Cesar doet eerst een lichamelijk onderzoek om vast te stellen hoe pijn, stijfheid, spanning, bewegingsbeperking, instabiliteit en problemen bij het ademhalen zijn ontstaan. Dan wordt er een behandelplan opgesteld om de klachten te verhelpen. Uitgangspunten voor het behandelplan zijn: de diagnose en het onderzoek, uw individuele situatie en mogelijkheden en de hulpvraag.
Belangrijk bij oefentherapie Cesar is dat de u zelf actief aan de therapie deelneemt en daarbij gecoacht wordt. Houding en beweging worden bewust gemaakt en vervolgens worden nieuwe bewegingsgewoonten aangeleerd, zodanig dat de klachten verminderen of verdwijnen en in de toekomst voorkomen kunnen worden. Daarbij is het belangrijk dat het geleerde in het dagelijks leven wordt ingepast voor een blijvend resultaat.
Oefentherapie Cesar wordt gegeven in de praktijk van de oefentherapeut, of, als het noodzakelijk is, bij u thuis.


Welke klachten kunnen worden behandeld?

  • Behandeling van klachten, veroorzaakt door houdings- of bewegingsafwijkingen, bijv. nek-, schouder- en rugklachten (o.a. scoliose of tgv. van te zware tassen bij scholieren), heupklachten, spanningshoofdpijn. Het bestrijden van beroepsklachten.
  • De verbetering van houdings- en bewegingsafwijkingen ter voorkoming van (beroeps)klachten de verbetering van de ademtechniek, bv. Bij CARA en hyperventilatie.
  • De behandeling van patiënten met neurologische aandoeningen, zoals hernia, ischias en uitstralende zenuwpijn, ziekte van Parkinson, MS
  • De behandeling van orthopedische aandoeningen zoals artrose, osteoporose, ziekte van Scheuermann
  • De behandeling van reumatische aandoeningen zoals reumatoïde arthritis, ziekte van Bechterew
  • Houdingsproblemen bij kinderen, tieners en volwassenen.
Locatie Leiden
Locatie Nieuwerkerk aan den IJssel
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
© 2020 Karin Driessen Oefentherapie